zaterdag 15 juni 2019

Intermezzo - Het duel: Noord-Nederland - Noord-Duitsland

Het 'duel' is nieuw leven ingeblazen. De semi-interland tussen de beste amateurs van Noord-Nederland en Noord-Duitsland wordt op 15 juni 2019 weer gespeeld sinds 1960. De 'bondscoach' van deze wedstrijd is Ron Jans. Zoals hij zelf zegt: "Ik ben nog nooit bondscoach geweest en ben in die zin ook wel trots dat ik hiervoor ben benaderd. Op deze wijze kan ik op een ontspannen manier eens ervaren hoe het is om trainer te zijn van een vertegenwoordigend elftal in een officieuze interland".
Er zijn zes Friezen in de selectie opgenomen. Dat zijn Ale de Boer, Frits Dantuma en Curty Gonzales van ONS Sneek, Henny Bouius en Joris Voest van Harkemase Boys en Joost Jesse Visser van Buitenpost. Daarnaast zitten Erick Jansema en Jesse Renken van Harkemase Boys nog bij de selectie.

In totaal zijn er 22 spelers uitgenodigd. Iedereen speelt een helft. De wedstrijd eindigt in 3-3. Na strafschoppen wint Noord-Duitsland.



De mannen van Jans

Keepers: Erick Jansema (Harkemase Boys) en Nick Borgman (Hoogeveen).

Verdedigers: Jesse Renken (Harkemase Boys), Gibril Sankoh (ACV), Peter Fokke (Alcides), Alex Zomer (HZVV), Remi Klaassens (Achilles 1894), Joost Jesse Visser (Buitenpost), Ale de Boer (ONS Sneek) en Joris Voest (Harkemase Boys).

Middenvelders: Jim Veltmaat (MSC), Ids Hannema (Achilles 1894), Frits Dantuma (ONS Sneek), Marcel Pannekoek (Winsum), Thomas Reinders (Hoogeveen) en Henny Bouius (Harkemase Boys).

Aanvallers: Romano Djababoe (HZVV), Curty Gonzales (ONS Sneek), Anjo Willems (VKW), Jermain Wobbes (Alcides), Ruendel Martina (Oranje Nassau) en Arnoud Bentum (Be Quick 1887).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten