vrijdag 2 september 2011

Intermezzo - Leo Leenders

De broers Jan en Leo Leenders wonen in het dorp Tjongerdam en zijn daar lid van de plaatselijke voetbalclub Victoria. Voor Leo Leenders is het voetballen een hartstocht en doelpunten maken een ideaal. Hij is de held van de club: de "crack van Victoria". Door hem wordt bijna elke wedstrijd gewonnen. Het is een lange weg van schoolclub tot landenploeg. De trainer Sjef Dijckmeester is dan ook verschrikkelijk trots als Leo door de Keuze-Commissie wordt uitgenodigd voor een wedstrijd met het Bondselftal tegen Wolverhampton Wanderers.

Maar er zijn tijden dat de Keuze-Commissie het jonge voetbaltalent achteloos aan de kant laat staan, maar Leo Leenders blijft onbewogen onder het geraas van vele stormen. Hij voetbalt rustig door en zijn fenomenale spel zal hem in het Nederlands Elftal brengen.





Het is overduidelijk dat Leo Leenders Abe Lenstra is. Er is een tijd geweest, dat de Keuze-Commissie van het Nederlands Elftal hem niet wilde opstellen in het Nederlands elftal. De hele Nederlandse voetbalwereld staat er door op zijn kop. Maar de crack zelf blijft onbewogen. Hij voetbalt rustig door en zijn briljante spel, dat honderdduizenden voetballiefhebbers in verrukking brengt, bezorgt hem tenslotte toch een vaste plaats in onze landenploeg. De voetbalcarrière komt dus overeen, de rest is verzonnen.
Tjongerdam is een verwijzing naar Heerenveen. Victoria is een van de oudste, niet meer bestaande, voetbalclubs van Heerenveen geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten