dinsdag 21 december 2010

Friezinnen in Oranje - Sherida Spitse

Sherida Spitse is geboren op 29 mei 1990 in Sneek als dochter van Hans Spitse en Ineke Agricola. Als Sherida zes jaar is wordt ze lid van VV Sneek. Sneek heeft geen meisjesteam en dus begint ze bij de jongetjes van F-jes voetballen. Ze staat in de B1 als ze wordt opgeroepen voor het Nederlands vrouwenelftal.

Sherida heeft een goede traptechniek, is snel op de eerste meters, durft te koppen en durft het duel aan te gaan. Allemaal sterke punten voor een verdediger. Want hoewel ze eerst spits is en later middenvelder wordt snel duidelijk dat ‘laatste man’ de beste positie voor haar is.

In april 2005 debuteert ze bij Oranje onder 15. Ze promoveert al snel naar Oranje onder 17 en zal worden toegevoegd aan Oranje onder 19. Deze laatste stap slaat ze over als ze zestien jaar en drie maanden oud haar debuut maakt voor het A-team. Ze is hiermee één van de jongste internationals ooit.

Op 31 augustus 2006 maakt ze haar debuut in de wedstrijd tegen Engeland. Ze staat opgesteld als verdedigende middenvelder. Ze krijgt de rol van stofzuiger toebedeeld. Ze pakt de ballen af en probeert met haar passes het spel te verleggen. De Engelsen zijn veel sterker. Sherida heeft het dan ook heel moeilijk. In de 55e minuut wordt ze gewisseld. Het duel wordt met 4-0 verloren. Daarmee zijn de kansen om deel te nemen aan het WK in China verkeken.
Voor de volgende twee duels in Zwolle wordt ze ook weer geselecteerd. Op 20 september 2006 staat ze in de wedstrijd tegen Oostenrijk eerst reserve. Als Sherida in de tweede helft invalt, begint het te lopen bij Oranje. Ze valt pas in de 83e minuut in, maar Nederland scoort in die minuten drie maal. De wedstrijd wordt met 4-0 gewonnen.
Op 24 september 2006 begint ze in de basis in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Hongarije. In oktober 2006 gaat ze mee naar het Peace Queen Cuptoernooi in Zuid-Korea. Ze speelt daar alle drie wedstrijden mee, samen met de andere Friezin Loes Geurts. Oranje verliest alle wedstrijden.
Ze is met haar 16 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde op de rechtshalfpositie binnen Oranje. Op 22 november 2006 scoort ze haar eerste doelpunt tegen Rusland (5-0 winst).

Op 20 maart 2007 wordt de Eredivisie Vrouwen opgericht. Er doen zes ploegen aan mee: ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II. Sherida gaat natuurlijk bij SC Heerenveen voetballen. In het eerste seizoen mist de 18-jarige Sherida geen enkele minuut. Bij Heerenveen is haar rol anders dan bij Oranje. Hier moet ze meer aan de touwtjes trekken. Meer coachen en medespeelsters goed neerzetten.




Ondertussen blijft ze haar minuten meepikken in het Nederlands vrouwenelftal. Oranje bereikt in oktober 2008 voor de eerste keer een eindtoernooi. In de play-offs wordt twee keer gewonnen van Spanje. Oranje gaat naar het EK Vrouwen 2009 in Finland.
Tot dit moment is Sherida een vaste waarde voor Oranje. Hierna wordt langzaam duidelijk dat ze niet meer tot het basiselftal van bondscoach Vera Pauw behoord. Toch valt ze bijna elke wedstrijd in. Tijdens het EK 2009 in Finland komt ze niet in actie.
Op 29 oktober 2009 mag Sherida eindelijk weer eens invallen. De wedstrijd tegen het nietige Macedonië wordt met 13-1 gewonnen. Sherida scoort eenmaal. De uitslag is niet eens geflatteerd. Hij had veel hoger uit kunnen vallen. Het is de grootste overwinning van het Nederlands vrouwenelftal.
Ook onder interim-coach Ed Engelkes krijgt ze haar speelminuten. Pas onder bondscoach Roger Reijners krijgt ze weer een basisplaats.


Op 14 april 2011 concludeert de directie van SC Heerenveen dat het financieel niet haalbaar is om het vrouwenvoetbal bij de Friese club in stand te houden. Veertien dagen later, op 28 april 2011 maakt SC Heerenveen bekend dat het doorgaat met vrouwenvoetbal. Er zijn genoeg sponsors gevonden.

Een jaar later, op 10 april 2012, trekt de directie van SC Heerenveen dezelfde conclusie: vrouwenvoetbal is financieel niet haalbaar. Er wordt met de KNVB, het Comité van Aanbeveling en de Sponsorgroep Vrouwenvoetbal onderzocht of het vrouwenvoetbal in een onafhankelijke stichting met gebruik making van de licentie van SC Heerenveen en in samenwerking met een amateurvereniging haalbaar is. De club stelt zich hierin positief op en kijkt uit naar de uitkomsten van het onderzoek.
Op 4 mei 2012 is besloten om via de nieuwe Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen door te gaan met het vrouwenteam.

Op 26 mei 2012 maakt Sherida bekend dat ze het volgende seizoen bij FC Twente gaat voetballen. Ze is zeer gecharmeerd van de ambities en speelstijl van deze club. Ze hoopt dat ze zich als voetbalster nog meer kan ontwikkelen. De Eredivisie Vrouwen krijgt dit jaar ook een andere opzet. Ze gaan samenwerken met de Belgische voetbalbond. De BeNe League is een feit. Voor de winterstop spelen ze een competitie in eiegen land. Na de winterstop komen de beste vier clubs van beide landen uit in de BeNe League A en de overige vier in de BeNe League B. FC Twente wordt de eerste kampioen van de gecombineerde competitie. Sherida heeft een groot aandeel in het succes. Zij wordt topscoorster van de BeNe League A.

Het EK 2013 in Zweden begint met een gelijkspel tegen Duitsland. Sherida speelt een degelijke wedstrijd. De overige twee wedstrijden tegen Noorwegen en IJsland worden met 1-0 verloren. Nederland weet niet tot scoren te komen. De eindpass is nooit goed.

In december 2013 tekent Sherida een contract voor 2 seizoenen bij het Noorse LSK Kvinner FK uit Lillestrøm. Voor het eerst in het Nederlandse voetbal wordt er een afkoopsom betaald. FC Twente mag 25.000 Euro bijschrijven.

Het Nederlands elftal heeft een goede kwalificatie voor het WK Voetbal in Canada in 2015. Ze worden tweede in de poule. Hierdoor moeten ze play-offwedstrijden spelen om zich te plaatsen. De wedstrijden tegen Schotland en Italië worden goed afgesloten. Oranje plaatst zich op 27 november 2014 voor het eerst in de geschiedenis voor een WK Voetbal. De speelsters hebben geschiedenis geschreven.

Op 7 februari 2015 speelt Nederland een oefeninterland tegen Thailand. Het wordt de avond van Sherida Spitse. Zij scoort niet alleen haar 14e doelpunt, maar behaalt haar 100e cap en is daarmee de 8e speelster in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal die 100 caps of meer hebben.

Voor het eerst in de geschiedenis behaalt een Nederlands vrouwenelftal de eindronde van het WK Voetbal. Sherida speelt alle wedstrijden op het WK 2015 in Canada.
Door de prestatie op het WK plaatst Nederland zich voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Dit toernooi wordt in Nederland gehouden van 2 tot 9 maart 2016. Door een blessure speelt Sherida de tweede wedstrijd niet. Uiteindelijk weet Nederland zich niet te plaatsen.

Sherida Spitse keert terug per 1 januari 2017 bij FC Twente. Ze heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

Op 16 juli 2017 begint het EK vrouwenvoetbal in Nederland. Sherida staat in de basis tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt met 1-0 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Denemarken beslist ze met een benutte strafschop. De laatste poulewedstrijd tegen België wordt ook gewonnen. Sherida benut weer een strafschop.
In de halve finale tegen Engeland redt Sherida twee keer een bal van de lijn.
Op 6 augustus 2017 wordt het Nederlands vrouwenelftal Europees kampioen. De finale tegen Denemarken wordt gewonnen met 4-2. Sherida scoort uit een vrije trap. Ze wordt uitgeroepen tot "woman of the match.
Sherida speelt een goed toernooi. Ze wordt gaandeweg het toernooi aanvoerdster, omdat Mandy van de Berg gepasseerd wordt door bondscoach Sarina Wiegman.

Op 27 december 2017 wordt bekend gemaakt dat Sherida Spitse een transfer maakt naar de Noorse club Vålerenga. Ze verlaat FC Twente per direct.
Sherida heeft een tweejarig contract getekend bij de club uit Oslo.

Ze is de absolute kapitein van de Oranje Leeuwinnen. Toch is Sherida Spitse in 2018 niet langer aanvoerster van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Bondscoach Sarina Wiegman heeft de band nu aan keepster Sari van Veenendaal gegeven. De bondscoach zegt: "Sherida is in de zomer aanvoerster geworden, vulde die rol goed in en heeft een geweldig EK gespeeld, maar we zijn na het EK ook een heel nieuw traject ingegaan. We hebben gekeken wat voor type het team nu nodig heeft. We denken dat Sari dat is, met haar verbindende rol binnen het team. Dat neemt niet weg dat Sherida nog steeds een heel belangrijke speler is".

Op 12 juni 2018 speelt Sherida haar 150e interland. Het is een wedstrijd voor de WK-kwalificatie tegen het nietige Slowakije. De wedstrijd tegen de laatste in de poule wordt moeizaam gewonnen. In de extra tijd scoort Lieke Martens de verlossende goal. Op 4 september 2018 moet Nederland tegen Noorwegen minstens gelijkspelen om het WK te halen. Na 7 minuten staat het echter al 2-0 voor Noorwegen. Nederland komt nog terug tot 2-1. Ze moeten zich nu gaan opmaken voor de play-offs.

Op 5 oktober 2018 is de eerste play-offwedstrijd tegen Denemarken. Thuis wordt met 2-0 gewonnen. Ook de uitwedstrijd wordt gewonnen met 1-2. Zwitserland is de volgende tegenstander. Op 9 november 2018 wint Nederland thuis met 3-0. Sherida opent de score. Uit wordt gelijkgespeeld met 1-1. Door dit resultaat haalt Nederland het WK in Frankrijk.
Sherida maakt kans om recordinternational te worden. Op 27 februari 2019 is het zover. In de wedstrijd tegen Spanje tijdens de Algarve Cup speelt ze haar 157e interland. Ze lost hiermee Annemieke Kiesel-Griffioen af. De wedstrijd wordt met 2-0 verloren. Nederland komt er niet aan te pas.

Op het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk begint Sherida niet goed in de eerste twee wedstrijden. Ze kan haar stempel niet op de wedstrijden drukken. In de tweede wedstrijd wordt ze zelfs gewisseld. Pas in de derde wedstrijd tegen Canada begint ze op stoom te raken. Vanaf deze wedstrijd strooit ze met goede passes en levert ze goede corners en vrije trappen af. Ze ligt aan de basis van bijna alle Nederlandse doelpunten. In de finale tegen de Verenigde Staten verdedigt Nederland goed maar brengt het aanvallend te weinig. De wedstrijd wordt met 2-0 verloren.


In november 2020 wordt bekend dat ze terugkeert naar Nederland. Ze heeft een contract tot zomer 2022 getekend bij Ajax.
In voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio loopt Sherida op 19 juli 2021 tijdens de training een ernstige knieblessure op. Ze zal niet in actie kunnen komen.

Spitse beleeft als international grote successen, waaronder de winst van het Europees Kampioenschap in 2017 in eigen land en het bereiken van de finale van het Wereldkampioenschap in Frankrijk in 2019. Maar na het missen van de Spelen in 2021 in Tokio vanwege een blessure en de uitschakeling door Spanje op het WK van 2023 is de nederlaag tegen Spanje en Duitsland in de Nations League en daardoor het mislopen van de Spelen in Frankrijk in 2024 een volgende dreun.



Vrouwen SC Heerenveen willen vooruit (2007)




Statistisch overzicht


Loopbaan als speelster



Seizoen Club
1996-1997 Sneek
1997-1998 Sneek
1998-1999 Sneek
1999-2000 Sneek
2000-2001 Sneek
2001-2002 Sneek
2002-2003 Sneek
2003-2004 Sneek
2004-2005 Sneek
2005-2006 Sneek
2006-2007 Sneek
2007-2008 SC Heerenveen
2008-2009 SC Heerenveen
2009-2010 SC Heerenveen
2010-2011 SC Heerenveen
2011-2012 SC Heerenveen
2012-2013 FC Twente
2013 FC Twente
2014 LSK Kvinner FK
2015 LSK Kvinner FK
2016 LSK Kvinner FK
2017 FC Twente
2017-2018 FC Twente
2018 Vålerenga
2019 Vålerenga
2020 Vålerenga
2021 Ajax
2021-2022 Ajax
2022-2023 Ajax
2023-2024 Ajax
2024-2025 Ajax



Statistieken Heerenveen



Statistieken Nederlands vrouwenelftal


Clubs als international: Sneek (11), SC Heerenveen (60), FC Twente (46) en LSK Kvinner (38), Vålerenga (39) en Ajax


Nummer Datum Interland Uitslag Goals
1 31-08-2006 Engeland - Nederland 4-0 -
2 20-09-2006 Nederland - Oostenrijk 4-0 -
3 24-09-2006 Nederland - Hongarije 4-0 -
4 29-10-2006 Nederland - Australië 0-1 -
5 31-10-2006 Nederland - Denemarken 0-1 -
6 02-11-2006 Verenigde Staten - Nederland 2-0 -
7 22-11-2006 Nederland - Rusland 5-0 1
8 21-02-2007 Nederland - Italië 2-0 -
9 14-03-2007 Engeland - Nederland 0-1 -
10 12-04-2007 Duitsland - Nederland 5-1 -
11 09-05-2007 Zwitserland - Nederland 2-2 -
12 29-07-2007 Nederland - Noord-Korea 0-0 -
13 26-08-2007 Nederland - Wales 2-1 -
14 01-10-2007 Nederland - Frankrijk 1-4 -
15 01-11-2007 Nederland - Duitsland 0-1 -
16 27-01-2008 Ierland - Nederland 1-1 -
17 20-02-2008 Wales - Nederland 0-1 -
18 05-03-2008 Nederland - Japan 1-3 -
19 07-03-2008 Nederland - Schotland 1-0 -
20 10-03-2008 Nederland - USA onder 20 0-2 -
21 12-03-2008 Japan - Nederland 2-1 -
22 23-04-2008 België - Nederland 2-2 -
23 04-05-2008 Nederland - China 2-2 -
24 07-05-2008 Nederland - China 1-1 -
25 10-08-2008 Zuid-Afrika - Nederland 1-2 -
26 30-08-2008 Nederland - Zwitserland 1-1 -
27 27-09-2008 Nederland - België 3-0 -
28 25-10-2008 Spanje - Nederland 0-2 -
29 30-10-2008 Nederland - Spanje 2-0 -
30 14-12-2008 Frankrijk - Nederland 0-2 -
31 07-03-2009 Nederland - Canada 2-1 -
32 13-07-2009 Nederland - Zuid-Afrika 3-2 -
33 25-07-2009 Duitsland - Nederland 6-0 -
34 08-08-2009 Nederland - Polen 2-0 -
35 13-08-2009 Rusland - Nederland 1-0 -
36 29-10-2009 Nederland - Macedonië 13-1 1
37 24-02-2010 Schotland - Nederland 1-4 -
38 01-03-2010 Nederland - Italië 1-1 -
39 22-04-2010 Macedonië - Nederland 0-7 -
40 06-06-2010 België - Nederland 0-2 -
41 13-06-2010 Nederland - België 4-1 -
42 19-06-2010 Nederland - Noorwegen 2-2 -
43 15-08-2010 Nederland - Ierland 2-0 -
44 21-08-2010 Belarus - Nederland 0-4 -
45 09-12-2010 Canada - Nederland 5-0 -
46 12-12-2010 Brazilië - Nederland 3-2 -
47 19-12-2010 Nederland - Mexico 2-1 1
48 02-03-2011 Nieuw-Zeeland - Nederland 1-4 1
49 04-03-2011 Frankrijk - Nederland 1-2 -
50 07-03-2011 Zwitserland - Nederland 0-6 -
51 09-03-2011 Canada - Nederland 2-1 -
52 03-04-2011 Nederland - Schotland 6-2 2
53 18-05-2011 Nederland - Noord-Korea 1-1 -
54 28-05-2011 Nederland - Canada 0-2 -
55 07-06-2011 Duitsland - Nederland 5-0 -
56 22-08-2011 China - Nederland 1-1 -
57 24-08-2011 China - Nederland 0-1 -
58 21-09-2011 Nederland - Servië 6-0 -
59 22-10-2011 Kroatië - Nederland 0-3 -
60 27-10-2011 Nederland - Engeland 0-0 -
61 19-11-2011 Slovenië - Nederland 0-2 -
62 24-11-2011 Nederland - Kroatië 2-0 1
63 15-02-2012 Frankrijk - Nederland 2-1 1
64 28-02-2012 Nederland - Italië 2-1 -
65 01-03-2012 Schotland - Nederland 2-1 -
66 04-03-2012 Nederland - Canada 0-1 -
67 06-03-2012 Nederland - Nieuw-Zeeland 2-2 -
68 05-04-2012 Nederland - Slovenië 3-1 -
69 05-06-2012 Nederland - Noord-Korea 2-0 -
70 17-06-2012 Engeland - Nederland 1-0 -
71 20-06-2012 Servië - Nederland 0-4 -
72 24-10-2012 Nederland - Frankrijk 1-1 1
73 25-11-2012 Nederland - Wales 2-0 1
74 09-02-2013 België - Nederland 2-3 -
75 06-03-2013 Nederland - Finland 1-1 -
76 11-03-2013 Nederland - Canada 0-1 -
77 05-04-2013 Denemarken - Nederland 0-1 -
78 09-04-2013 Nederland - Verenigde Staten 1-3 -
79 29-06-2013 Nederland - Australië 3-1 1
80 11-07-2013 Duitsland - Nederland 0-0 -
81 14-07-2013 Noorwegen - Nederland 1-0 -
82 17-07-2013 Nederland - IJsland 0-1 -
83 26-09-2013 Albanië - Nederland 0-4 -
84 26-10-2013 Portugal - Nederland 0-7 -
85 30-10-2013 Nederland - Noorwegen 1-2 -
86 23-11-2013 Nederland - Griekenland 7-0 -
87 12-02-2014 Nederland - België 1-1 -
88 07-03-2014 Schotland - Nederland 4-3 -
89 12-03-2014 Nederland - Frankrijk 0-3 -
90 05-04-2014 Griekenland - Nederland 0-6 1
91 10-04-2014 Nederland - Albanië 10-1 -
92 07-05-2014 België - Nederland 0-2 -
93 20-08-2014 Nederland - Brazilië 0-0 -
94 13-09-2014 Nederland - Portugal 3-2 -
95 17-09-2014 Noorwegen - Nederland 0-2 -
96 25-10-2014 Schotland - Nederland 1-2 -
97 30-10-2014 Nederland - Schotland 2-0 -
98 22-11-2014 Nederland - Italië 1-1 -
99 27-11-2014 Italië - Nederland 1-2 -
100 07-02-2015 Nederland - Thailand 7-0 1
101 04-03-2015 Nederland - Australië 0-1 -
102 09-03-2015 Nederland - Engeland 1-1 -
103 04-04-2015 IJsland - Nederland 2-1 1
104 08-04-2015 Noorwegen - Nederland 2-3 -
105 30-05-2015 Nederland - Zweden 1-2 -
106 06-06-2015 Nieuw-Zeeland - Nederland 0-1 -
107 11-06-2015 China - Nederland 1-0 -
108 15-06-2015 Nederland - Canada 1-1 -
109 24-06-2015 Japan - Nederland 2-1 -
110 17-09-2015 Nederland - Belarus 8-0 2
111 23-10-2015 Frankrijk - Nederland 1-2 -
112 29-11-2015 Nederland - Japan 3-1 -
113 22-01-2016 Denemarken - Nederland 0-2 -
114 25-01-2016 Denemarken - Nederland 1-2 -
115 02-03-2016 Zwitserland - Nederland 3-4 -
116 09-03-2016 Nederland - Zweden 3-4 -
117 07-04-2016 Nederland - Nieuw-Zeeland 2-0 -
118 10-04-2016 Nederland - Canada 1-2 -
119 04-06-2016 Nederland - Zuid-Afrika 1-0 1
120 07-06-2016 Nederland - Zuid-Afrika 2-0 -
121 19-09-2016 Verenigde Staten - Nederland 3-1 -
122 25-10-2016 Duitsland - Nederland 4-2 1
123 24-11-2016 België - Nederland 3-2 -
124 29-11-2016 Nederland - Engeland 0-1 -
125 20-01-2017 Roemenië - Nederland 1-7 -
126 24-01-2017 Rusland - Nederland 0-4 -
127 01-03-2017 Nederland - China 1-0 -
128 03-03-2017 Australië - Nederland 3-2 1
129 09-03-2017 Japan - Nederland 2-3 -
130 07-04-2017 Nederland - Frankrijk 1-2 -
131 11-04-2017 Nederland - IJsland 4-0 -
132 09-06-2017 Nederland - Japan 0-1 -
133 08-07-2017 Nederland - Wales 5-0 -
134 16-07-2017 Nederland - Noorwegen 1-0 -
135 19-07-2017 Nederland - Denemarken 1-0 1
136 24-07-2017 België - Nederland 1-2 1
137 29-07-2017 Nederland - Zweden 2-0 -
138 03-08-2017 Nederland - Engeland 3-0 -
139 06-08-2017 Nederland - Denemarken 4-2 1
140 19-10-2017 Oostenrijk - Nederland 0-2 -
141 24-10-2017 Nederland - Noorwegen 1-0 -
142 24-11-2017 Slowakije - Nederland 0-5 1
143 28-11-2017 Nederland - Ierland 0-0 -
144 20-01-2018 Spanje - Nederland 2-0 -
145 28-02-2018 Japan - Nederland 2-6 -
146 05-03-2018 IJsland - Nederland 0-0 -
147 06-04-2018 Nederland - Noord-Ierland 7-0 2
148 10-04-2018 Ierland - Nederland 0-2 1
149 08-06-2018 Noord-Ierland - Nederland 0-5 1
150 12-06-2108 Nederland - Slowakije 1-0 -
151 04-09-2018 Noorwegen - Nederland 2-1 -
152 05-10-2018 Nederland - Denemarken 2-0 -
153 09-10-2018 Denemarken - Nederland 1-2 -
154 09-11-2018 Nederland - Zwitserland 3-0 1
155 13-11-2018 Zwitserland - Nederland 1-1 -
156 19-01-2019 Zuid-Afrika - Nederland 1-2 1
157 27-02-2019 Spanje - Nederland 2-0 -
158 04-03-2019 Nederland - Polen 0-1 -
159 06-03-2019 China - Nederland 1-1 -
160 05-04-2019 Nederland - Mexico 2-0 -
161 09-04-2019 Nederland - Chili 7-0 -
162 01-06-2019 Nederland - Australië 3-0 -
163 11-06-2019 Nieuw-Zeeland - Nederland 0-1 -
164 15-06-2019 Nederland - Kameroen 3-1 -
165 20-06-2019 Nederland - Canada 2-1 -
166 25-06-2019 Nederland - Japan 2-1 -
167 29-06-2019 Italië - Nederland 0-2 -
168 03-07-2019 Nederland - Zweden 1-0 -
169 07-07-2019 Verenigde Staten - Nederland 2-0 -
170 30-08-2019 Estland - Nederland 0-7 2
171 03-09-2019 Nederland - Turkije 3-0 1
172 04-10-2019 Slovenië - Nederland 2-4 2
173 08-10-2019 Nederland - Rusland 2-0 -
174 08-11-2019 Turkije - Nederland 0-8 2
175 12-11-2019 Nederland - Slovenië 4-1 2
176 04-03-2020 Nederland - Brazilië 0-0 -
177 07-03-2020 Canada - Nederland 0-0 -
178 10-03-2020 Frankrijk - Nederland 3-3 1
179 23-10-2020 Nederland - Estland 7-0 1
180 27-10-2020 Kosovo - Nederland 0-6 -
181 27-11-2020 Nederland - Verenigde Staten 0-2 -
182 01-12-2020 Nederland - Kosovo 6-0 -
183 18-02-2021 België - Nederland 1-6 -
184 24-02-2021 Nederland - Duitsland 2-1 -
185 09-04-2021 Spanje - Nederland 1-0 -
186 13-04-2021 Nederland - Australië 5-0 -
187 10-06-2021 Italië - Nederland 1-0 -
188 14-06-2021 Nederland - Noorwegen 7-0 1
189 17-09-2021 Nederland - Tsjechië 1-1 -
190 21-09-2021 IJsland - Nederland 0-2 -
191 22-10-2021 Cyprus - Nederland 0-8 -
192 26-10-2021 Wit-Rusland - Nederland 0-2 -
193 27-11-2021 Tsjechië - Nederland 2-2 -
194 29-11-2021 Nederland - Japan 0-0 -
195 16-02-2022 Brazilië - Nederland 1-1 -
196 19-02-2022 Finland - Nederland 0-3 -
197 22-02-2022 Frankrijk - Nederland 3-1 -
198 08-04-2022 Nederland - Cyprus 12-0 1
199 12-04-2022 Nederland - Zuid-Afrika 5-1 -
200 24-06-2022 Engeland - Nederland 5-1 -
201 28-06-2022 Nederland - Wit-Rusland 3-0 -
202 02-07-2022 Nederland - Finland 2-0 -
203 09-07-2022 Nederland - Zweden 1-1 -
204 13-07-2022 Nederland - Portugal 3-2 -
205 17-07-2022 Zwitserland - Nederland 1-4 -
206 23-07-2022 Frankrijk - Nederland 1-0 -
207 02-09-2022 Nederland - Schotland 2-1 -
208 06-09-2022 Nederland - IJsland 1-0 -
209 11-10-2022 Nederland - Noorwegen 0-2 1
210 11-11-2022 Nederland - Costa Rica 4-0 -
211 15-11-2022 Nederland - Denemarken 2-0 -
212 17-02-2023 Nederland - Oostenrijk 1-2 -
213 21-02-2023 Nederland - Oostenrijk 4-0 -
214 07-04-2023 Nederland - Duitsland 0-1 -
215 11-04-2023 Nederland - Polen 4-1 -
216 02-07-2023 Nederland - België 5-0 1
217 23-07-2023 Nederland - Portugal 1-0 -
218 27-07-2023 Verenigde Staten - Nederland 1-1 -
219 01-08-2023 Vietnam - Nederland 0-7 -
220 06-08-2023 Nederland - Zuid-Adrika 2-0 -
221 11-08-2023 Spanje - Nederland 2-1 -
222 22-09-2023 België - Nederland 2-1 -
223 26-09-2023 Nederland - Engeland 2-1 -
224 27-10-2023 Nederland - Schotland 4-0 -
225 31-10-2023 Schotland - Nederland 0-1 -
226 01-12-2023 Engeland - Nederland 3-2 -
227 05-12-2013 Nederland - België 4-0 -
228 23-02-2024 Spanje - Nederland 3-0 -
229 28-02-2024 Nederland - Duitsland 0-2 -
230 05-04-2024 Italië - Nederland 2-0 -
231 09-04-2024 Nederland - Noorwegen 1-0 -
232 31-05-2024 Nederland - Finland 1-0 -
233 04-06-2024 Finland - Nederland 1-1 -
234 12-07-2024 Nederland - Italië 0-0 -
235 16-07-2024 Noorwegen - Nederland 1-1 -
236 25-10-2024 Nederland - Indonesië 15-0 1




Meer lezen:

Postma, Annemarie. De Oranje Leeuwinnen. Het Nederlands vrouwenelftal (Ambo|Anthos,2017)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten